Oma’s gehaktbal met een Aziatische  twist

Oma’s gehaktbal met een Aziatische  twist

Recept: Gehaktbal met een Aziatische twist

Een lekkere gehaktbal maken is niet zo simpel als het lijkt, vind ik. Deze bal heeft altijd succes en dat komt door de Aziatische kruiden die ik er in verwerkt heb.

Ingrediënten voor vier ballen

500 gr gehakt (half-om-half maakt het smeuïger)

2 sneetjes witbrood zonder korst, in blokjes gesneden

50 ml melk

2 eieren

4 el paneermeel

Peper (geen zout nodig)

Aziatische ingrediënten

3 el gebakken uitjes

2 tl Garam Masala of Kerrie poeder

1 tl Chilipoeder

1 tl nootmuskaat

2 el ketjap medja (de groene dus)

Bereiding

Leg brood in een schaal en voeg de melk toe, laat het enige minuten weken Doe het gehakt in een ruime kom. Voeg de eieren, het uitgeknepen brood en alle Aziatische ingrediënten toe. Een paar draaien zwarte peper en kneden maar. Het resultaat moet mooi homogeen zijn.

Verdeel het mengsel in 4 porties en draai er, met natte handjes, mooie ballen van. Voor het korstje wentel je elke bal in de paneermeel.

Doe ruim boter in de pan en bak ze rondom bruin op hoog vuur. Zet het vuur laag en laat de ballen in ongeveer 20 minuten gaar worden. Rol ze regelmatig door de pan voor een mooi resultaat.

Wil je lekkere jus? Haal de ballen uit de pan. Doe wat bloem (1 el is genoeg) bij het bakvet en roer het er goed doorheen. Voeg 100 ml bouillon of water toe en roer tot de jus gebonden is. Breng op smaak met wat peper en zout of een beetje sambal.

Serveer op een broodje of gewoon bij stamppot, aardappels en groente, of met Aziatische wok groente enz. Heel lekker ook met kroepoek.

Oma’s gehaktbal met een Aziatische  twist

Plaats een reactie