Smoothie gezond en Hollands

Smoothie

Ontbijten, en dan vooral gezond ontbijten, vind ik best een opgave. Eigenlijk heb ik ’s morgens geen honger! En als ik het wel heb dan is een Engels ontbijt de uitkomst. Dus tijd voor een lekkere, eer gezonde smoothie zonder poespas. Uitgangspunt was Hollandse producten en zeer simpel. Het lichtje ging aan toen ik in Californië was en een meisje in een trendy bar me vroeg of ik “kale” in mijn drankje wilde hebben, boerekool dus. En dat voor een meerprijs van “maar” $4,5. Ineens zag ik de gekkigheid van superfoods als wereldmodel. Dus hier mijn favoriete smoothie van eigen bodem. En het is zo simpel dat het in de serie “appeltje eitje” zit.

Ingrediënten voor 2 smoothies

2 Bananen (ha ha, lekker Hollands toch) in stukken gesneden

1 Appel in 4 delen gesneden

100 gr gesneden boerenkool (uit de koeler van de Supermarkt)

50 gr yoghurt

50 ml water of melk

Bereiding

Nou ja, het spreekt vanzelf natuurlijk. Alles in de blender, eerst pulseren en dan even vol gas.

Verander de verhoudingen naar smaak.

….