About

Koh Chang Thailand 2020

RemCoos Culiflowers is een foodblog ontstaan door de hobby’s van mij (Remco) en mijn partner Coosje. Schrijven, reizen, fotograferen en lekker eten. Het idee om te gaan schrijven op een eigen Nederlandstalige foodblog is eigenlijk ontstaan door mijn historische interesse in de geschiedenis achter gerechten, ingrediënten en producten. Dus leuke vrolijke verhalen over het ontstaan van traditionele recepten en de gevolgen van bijvoorbeeld rare ongelukjes in de keuken. Maar ook gewoon, goede informatie over eten, trends en producten.
En omdat we natuurlijk samen ook vaak in restaurants zitten en met de neus in de kookboeken, schrijven ik ook recensies, uitsluitend de positieve ervaringen worden gedeeld, dus alle recensies van restaurants en boeken zijn positief en worden aanbevolen, anders neem ik ze niet op in deze blog! Vijf culiflowers is het hoogst bereikbare (en komt dus zelden voor). En dan natuurlijk de recepten, vaak zelf ontworpen, maar ook oude familierecepten uit diverse landen, of klassiekers simpel gemaakt. We houden van simpel met een hoog WOW gehalte. Ook geven we graag het oorspronkelijke recept als basis met de geschiedenis van het ontstaan van dat recept.

Ook schrijf ik over gezond eten, zonder door te slaan in te wetenschappelijk. Suiker en koolhydraten worden vaak vervangen door lekkere alternatieven. Tips hoe je gezonder met het grote aanbod van producten kunt omgaan en wat je prima zelf kan maken komt aan bod. Maar vooral ook simpele gerechten, waaronder makkelijke 5 ingrediënten of minder recepten die zeer lekker zijn. Wij houden van simpel en heeeeel erg lekker.

Kijk naar onze categorieën geschiedenis, informatie, recepten en recensies. De tags helpen je om meer gedetailleerder te zoeken.

Ik ben na jaren (35 om precies te zijn) rondzwerven over de wereld als werknemer van een groot Amerikaans Telecommunicatie bedrijf in Singapore terecht gekomen waar ik de medeoprichter ben geweest van drie restaurants. Een Engels steakhouse, een Australisch restaurant en een Italiaan. Dus ik doe net of ik daar wat van af weet.

Nu, alweer terug in Nederland sinds 2009, kreeg ik weer culinaire kriebels en ben in 2016 deze foodblog RemCoos Culiflowers begonnen. Ik heb de ambitie en de behoefte om van deze blog gewoon een pretentieloze foodblog ter lering en vermaak te maken. Elk jaar reizen we zes maanden low budget door Azië en halen daar dus ook veel inspiratie vandaan.

Wij houden van pittige exotische gerechten en ook van stamppot, jus en ambachtelijke rookworst. Kortom wij ten (bijna) alles!

Schrijven
Ik heb mijn hele leven geschreven over reizen en de culinaire gevolgen daarvan. Daarnaast heb ik ook veel interviews gedaan zowel in het Engels als in het Nederlands. Als zzp’er ben ik in te huren voor het schrijven van interviews, recensies, artikelen, culinaire reisverslagen en alles wat met reizen, eten en drinken te maken heeft.

Fotograferen
Eigenlijk ben ik begonnen met fotografie op mijn 16e en won soms eervolle vermeldingen met zwart wit foto’s uit mijn eigen donkere kamer. Net als met schrijven kan ik de fotografie verzorgen voor jou culinaire projecten.

Recepten
Vanwege mijn verblijf in vrijwel alle continenten van de wereld en het eten en proeven van honderden gerechten schep ik genoegen in het ontwikkelen en verfijnen van nieuwe recepten. In opdracht bedenk, ontwikkel en fotografeer ik recepten of kookboeken.

Contact
Wil je een keer praten over de mogelijkheden of vragen stellen? Ga naar contact en zendt me een email. Alvast bedankt!