Jamie Oliver’s Kerstkookboek: recensie

Recensie Jamie Oliver’s Kerstkookboek

Titel: Jamie Oliver’s Kerstkookboek

Auteur: Jamie Oliver

Uitgeverij: Kosmos Uitgevers

Bestellen: Prijs € 29,99 bij bol.com (hardcover)

Het boek in een notendop:

Ik hou van Jamie Oliver omdat hij probeert het koken bij de gewone mens in huis te halen. En ook in dit boek, is hij heel persoonlijk naar de lezer toe. Hij begint met je te bedanken voor het feit dat je het boek hebt aangeschaft! De bedoeling van het boek is dat Oliver je helpt en ondersteunt in alles wat te maken heeft met het maken en organiseren van een kerstmaaltijd, dus recepten, kookspullen, invriezen, tot aan het ontbijt toe voor de gasten die zijn blijven slapen. Geweldig!

Koken uit het boek, ervaringen

Ik kook niet snel en de 15 minuten boeken is meer de tijd die ik nodig heb om het recept te lezen, de pannen klaar te zetten en de waterkoker aan te zetten dan de tijd die ik nodig heb om de gerechten te maken ha ha. Maar dit boek gaat daar niet over. Dit gaat over stress vrij gerechten maken met het oog op voorbereiding en uitserveren terwijl de mensen in de keuken ook kunnen genieten. Het boek is ook gelardeerd met persoonlijke verhaaltjes en anekdotes die de lezer gerust stellen en je het gevoel geven dat Oliver aan je zijde staat.

Per gerecht staat ook overzichtelijk onderaan de bladzijde hoeveel calorieën, vet, suiker enz in het gerecht zit. Ook wordt er aandacht besteed aan de restjes voor andere gerechten (hoofdstuk waanzinnige restjes). Als je dus bijvoorbeeld de gans maakt dan bewaar de vetten voor later in bijvoorbeeld de gebakken aardappels. De teksten in de recepten zijn altijd inspirerend en bemoedigend. Je krijgt het idee dat het makkelijk is! Mijn ervaring met dit kookboek is dat Jamie dat waar maakt. En degenen die hem al kennen (en wie kent hem niet) weten dat hij een beetje uit de losse pols kookt en daar gaan deze recepten ook vanuit. De lijst van ingrediënten is per recept duidelijk, niet alles afgemeten maar gewoon snuf van dit en twee takjes van dat. De foto’s inspireren en geven mooie serveer ideeën.

Een aanrader voor iedereen die er dit jaar een gezellige stress vrije kerst diner van wil maken.

Wat kan beter?

Hoeveel kook je met kerst blijft natuurlijk altijd een goede vraag. Ik denk dat er veel gerechten in dit kookboek staan die alleen gedaan kunnen worden in grotere ovens. En in grotere braadsleeën. Je moet ook oppassen met het aantal mensen waar het recept voor bedoeld is. Het recept voor de gans is 8 personen, de garnalen cocktail voor vier en de zalm paté 16-20 personen. Dus een kerst diner voor 8 personen vergt enig rekenwerk. En misschien, voor sommige mensen zijn de persoonlijke foto’s van Jamie en vrienden wat storend. Ik vind het wel wat hebben, maar dat is persoonlijk. Ik hoop dat je wat aan deze recensie hebt gehad!

Aantal Culiflowers: 4 / 5

Prachtig boek. Mooie foto’s. Veel gevoel. Gemakkelijke recepten en ingrediënten. En heel veel informatie.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s