Roti Jala

Roti Jala is voor bij de curry

Dit gerecht wordt veel in Azië gegeten met name in Maleisië en Singapore gegeten bij kommetjes curry en kan gezien worden als vervanging van rijst. Dit gerecht wordt vaak gegeten als lunch, de roti dan in de curry gedoopt en opgegeten.

Het beslag wordt in een lege plastic waterfles gedaan, waarvan de dop met drie gaten is uitgerust in de vorm van een driehoek. In een aanbak vrije koekenpan wordt een klein beetje olie gedaan en met een losse cirkelvormige beweging wordt het beslag in de pan gegoten zodat een netje ontstaat. Als het beslag is opgestijfd kan de roti uit de pan geveegd worden en in elke gewenste vorm worden gevouwen.

Roti Jala betekent roti in de vorm van een netje genoemd naar de vissersnetten in Maleisië. Het wordt ook wel roti kirai genoemd naar de roterende beweging waarmee het beslag in de pan wordt gedaan.

Het is heel simpel te maken en is daarom ook opgenomen in mijn serie appeltje-eitje.

Ingrediënten voor 20 stuks:

Bloem 200gr / 2 Eieren / 200 ml kokosmelk / 200 ml melk / 1 tlp zout en 1 tlp kurkuma

Doe de bloem in een kom en meng alle ingrediënten erdoor tot er een klontjes vrij beslag ontstaat. Je kunt het zeven als je dat wilt, maar goed roeren met een vork is meestal voldoende.