Metzo Haarlem

Recensie restaurant Metzo in Haarlem

Lunchtijd, waarom Metzo dan niet een keer uitproberen? Het restaurant ligt in het oude bijna Anton Pieck achtige decor van de Warmoesstraat pal in het centrum van Haarlem. De concurrentie is deze buurt is groot dus ik ben dan altijd blij als het een beetje vol zit. Je wordt meteen vrolijk welkom geheten en we mogen uitkiezen waar we willen zitten. Buiten is het koud dus we zijn bij de open gashaard (je kent ze wel, van die likkende vlammetjes achter glas) gaan zitten. De bediening geeft meteen aan dat als het te heet wordt, het altijd wat lager gezet kan worden.

De lunchkaart bestaat uit Sandwiches, Salades en Soep. Met een sectie Lunch Deluxe waar een 2 gangen lunch menu wordt vermeld. Informatie bij de bediening, staat er. Helaas, het was zo’n drukke tijd geweest (we waren er op 5 jan 2017) dat deze info niet uit zichzelf gegeven wordt.

Goed eerst maar eens een flesje huiswijn met Sauvignon erin (La Combe, marsanne/sauvignon voor € 20,50), heerlijk fris met een zuurtje. We zijn begonnen met de Oriental Salad met entrecote, koriander en rode curry dressing (€ 14,75) om te delen. Grappig altijd die Engelse teksten op een menu. Nu is tegenwoordig “sharing” een voedsel trend geworden binnen de restaurants in Nederland, maar de professionele wijze waarop de salade meteen zonder aarzeling in het midden van de tafel wordt gezet met twee apartje bordjes, is toch wel uitzonderlijk. Heerlijke soorten sla, lekker gebakken vlees, dressing mag best wat meer “echt” rode curry Aziatisch hoor.

Een vriendin heeft mij aanbevolen om hier de Sandwich GEGRILDE TONIJN/ KALFSVLEES / MAYONAISE MET KAPPERTJES (€ 9,50) te nemen. Zeg maar een soort Vitello Tonnato op brood (keuze uit bruin of wit) en de tonijn is vers. Heeeeeeeeeeeeeeeeel lekker, iets meer mayo mag. Mooie ruime porties.

De cappucino (€ 2,50) is lekker en een goede afsluiting van een prima lunch. Prijs/kwaliteit is 4 culiflowers, met als aantekening dat de bediening zeer prettig is, ongedwongen, vrolijk en attent.