Loetje Overveen

Loetje Overveen
recensie mei 2017

Loetje is altijd een leuk verhaal geweest. Ludwig Klinkhamer werd, als zoon van een groenteboer, geboren op 8 oktober 1933. In Amsterdam werd de naam Ludwig een beetje onhandig en als Loetje opende hij een slagerij op de Elandsgracht in de Jordaan. Dat ging uiteindelijk mis, toen hij hoorde dat zijn favoriete biljart café aan de Johannes Vermeerstraat te koop stond, heeft hij samen met zijn broer de stap genomen, we schrijven 1977. Het werd pas echt gezellig toen zijn vrouw uitsmijters en gehaktballen ging serveren en Loetje een karakter bleek te zijn die gewoon kon schelden tegen zijn klanten die hij patiënten noemde. Later kwam de biefstuk erbij, ondergedompeld in de Blue Band margarine en een succes formule was geboren. Jaap, zijn zoon zag dat in en heeft uiteindelijk de zaak overgenomen (1995) en er het huidige imperium van gemaakt met nu, als ik het goed geteld heb, 12 vestigingen door het hele land. Loetje zelf is op 24 februari 2017 in “zijn” Loetje van de trap gevallen en helaas ongelukkig terecht gekomen. Hij is 83 jaar geworden.

Loetje Overveen
sambal jus is erg lekker

Deze recensie gaat over Loetje Overveen aan de Bloemendaalseweg 260. Zit altijd vol, leuke vlotte bediening en het perfecte terras maakt deze vestiging geliefd in Haarlem en omstreken. Loetje overstemt elk negatief geluid over de Horeca crisis door mensen een prettige eetervaring aan te bieden voor een lage prijs. Dat laatste zit een beetje tussen de oren van de klant en ik denk ook dat de meeste Loetjes op plekken in Nederland zitten waar ook de mensen wat minder last hebben van de crisis zoals o.a. in Laren, Ouderkerk en natuurlijk ook Overveen. Maar goed, een ossenhaas biefstuk van ongeveer 200 gr kost 18, – euro. En als je er frites (3,60) en salade (4,95) bij wil hebben dan kan dat ook. Of een grote biefstuk natuurlijk (27,-) met lekker ouderwets wit king corn melkbrood om mee in de jus te dopen.

Hou je niet van biefstuk? Goedkoop en echt lekker is de hamburger van Loetje (9,75) en daar zitten wel frieten bij. Maar er is genoeg te beleven op het menu, ook vis en goede maaltijdsalades, ook voor vegetariërs! Reserveren kan eigenlijk niet en dus beland je al gauw met een bestelnummer aan de gezellige bar. En er staan borrelhapjes op het menu. De 6 kalfsbitterballen van 5,25 zijn krokant en een aanrader.

Van ons krijgt deze vestiging 4 uit 5 culiflowers vanwege de prettige bediening, gezellige bar, chocolade toetjes en natuurlijk de biefstuk!

Loetje Overveen

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s