Eieren pocheren maar dan simpel

Simpel eieren pocheren! Niet lang geleden was ik op bezoek bij een vriendin en die maakte op een slimme manier 6 gepocheerde eieren tegelijkertijd voor het ontbijt. Deze blog gaat over hoe je dat kan doen zonder dat de eieren “echt” vers hoeven te zijn en je er ook meerdere tegelijkertijd kan maken. Voor mij is een ander groot voordeel dat je geen azijn en geen draaikolk in het water nodig hebt en het aller belangrijkste, je kunt smaken toevoegen aan je gepocheerd ei. Denk aan de klassieke smaken bij eieren zoals zwarte peper, zout maar ook de beroemde sumak (een Ottolenghi ingrediënt) en truffelolie.  

Bovendien kun je ze bewaren in de koelkast voor later, en dan nog heel even opwarmen voor gebruik.

Per ei pocheren heb je het volgende nodig

een ei

olijfolie

peper en zout

stukje vershoudfolie

klein kommetje

Pocheren

Leg de vershoudfolie in het kommetje en smeer in met de olijfolie, peper en wat zout. Breek nu voorzichtig een ei in de folie. Knoop nu de folie dicht en leg het zakje ongeveer 3 minuten in net niet kokend water.

Als je het meteen gebruikt dan knip je het plastic open en leg je de mooi gepocheerde ei op je gerecht.

Wil je het gepocheerd ei later gebruiken dan de je de zakjes in een koud water om het doorgaren te stoppen. Bewaar in de koelkast (een aantal dagen kan makkelijk), bij gebruik verwarm de plastic zakjes nog even kort in heet, maar niet kokend water. Als je tot de eigenwijze mensen behoord zoals ik en wil je ze opwarmen in de magnetron dan ontploft het ei, ook leuk maar niet voor deze blog!

De klassieke toepassing is natuurlijk de eggs benedict. Maar een hip gerecht, beroemd in Los Angeles is de Rolling Stone van chef Dakota Weiss.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s