Rolling Stone, Avocado van de Duivel

Denk aan avocado, gepocheerd ei en bacon in één! Het perfecte ontbijt ontworpen door chef Dakota Weiss voor haar restaurant Estrella in Los Angeles. Ze noemde deze hippe benadering een Rolling Stone en het werd een niet te stuiten Instagram hit! Tijd om dit gerecht met jullie te delen in Nederland.

Ingrediënten voor één Rolling Stone

1 stevige avocado, groot

1 gepocheerd ei, small

4 plakken goede ontbijtspek

Bereiding

Eerst het ei pocheren, zie mijn speciaal daaraan gewijde blog. Zet deze opzij in een schaaltje. Halveer de avocado en lepel de pit eruit. Met een mooie eetlepel haal je de twee helften heel mooi uit hun schil.

Nu neem je het kleine gepocheerde ei en kijk of die in de grote avocado past. Past het niet? Maak dan met een theelepel de gaten wat ruimer zodat het ei past. Leg de twee avocado helften op elkaar met het gepocheerde ei erin. Leg nu de avocado op de strippen ontbijt spek en wikkel deze in totdat de avocado geheel ingewikkeld is. Braad nu bruin en krokant in een antiaanbak pan met een beetje olijfolie.

Serveer op een mooi ontbijtbord met wat tomaat, olijfolie en peterselie. Snij deze Rolling Stone voorzichtig door, de duivel (eidooier) moet er nu uit lopen of nog heel zacht en smeuïg zijn. Maak een foto voor Instagram als je wilt, en ontbijten maar.

Wat drink je erbij?

Is het zondag en al een beetje laat. Dan heb je een zondag brunch en daar drink je natuurlijk lekker bubbles bij.

Blooper

Mijn eerste Rolling Stone was niet goed ingepakt en de dooier brak bij het omdraaien en liep zo de pan. Nou ja die was dan maar voor mezelf toch?

Helemaal mislukt in de pan!

Een gedachte over “Rolling Stone, Avocado van de Duivel

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s