Zalm Teriyaki

Recept Zalm Teriyaki

In Singapore hadden we relatief veel gasten over de vloer die bleven eten. Een gemakkelijk en snel hoofdgerecht kwam dan altijd goed van pas. Dit gerecht met zalm is echt lekker en eigenlijk zo eenvoudig te bereiden.

Ingrediënten voor 4 personen

4 Zalmmoten (de lekkerste komen uit de diepvries van IKEA natuurlijk)

8 el Teriyaki saus (AH heeft de Kikkoman Teriyaki marinade & sauce)

4 el Sojasaus

4 Grote Chili Pepers (lombok) in kleine ringetjes gesneden.

1 el Suiker (als je hebt palm suiker)

Klein beetje lekkere Roomboter

Verwarm de oven voor op 100 graden Celsius

De zalmmoten op kamertemperatuur laten komen. Daarna 30 minuten laten marineren in de Teriyaki saus en de sojasaus. Dan de moten zalm ongeveer een minuut bakken in de boter totdat ze een beetje bruin zijn. Halverwege omdraaien. Zet de zalm in de voorverwarmde oven.

Zo en nu de lekkere saus! Schraap de zalm baksels los van de bodem van de pan en voeg de overgebleven marinade met de suiker en de chili pepers toe. Laat de saus ongeveer drie tot vier minuten inkoken en voeg de zalm toe. Zalm kort bakken in de saus, let op, de zalm moet roze blijven van binnen. Server op een bord met de saus en de chili.

Serveren: Het is lekker met rijst en sugar snaps. Witte wijn erbij? Neem een droge Riesling of een frisse sauvignon blanc.