Courgetti, de pasta vervanger

Courgetti is pasta gemaakt van courgette met een spirelli en vervangt de gebruikelijke pasta (spaghetti) in pasta gerechten. Ideaal voor mensen die minder verwerkte voedingsmiddelen (processed food) willen eten vanwege de snelle koolhydraten die erin zitten.

Hoe zat het ook alweer?

Koolhydraat is de scheikundige naam voor suiker. Teveel suiker is niet goed voor je.

Vooral met snelle koolhydraten zoals die in brood, rijst en pasta moet je oppassen. De glucose wordt heel snel door het lichaam opgenomen. Dat stuwt de bloedsuikerspiegel omhoog en dat vindt het lichaam niet prettig. De alvleesklier krijgt een seintje om insuline te maken. Onder invloed van insuline komt energie vrij. Alle energie die we niet gebruiken wordt opgeslagen als vet.

Vervangers

Rijst kun je vervangen door bloemkool, aardappel door zoete aardappel, en pasta dus met courgetti.

Wat heb je nodig?

Een spiraalsnijder (ook vaak Spirelli genoemd), te koop bij Bol of Blokker voor onder een tientje. Deze apparaatjes snijden alle groenten in sliertjes en is HET hulpmiddel om je groente gemakkelijk te verwerken in allerlei gerechten en soepen.

Hoe vervang je spaghetti?

Maak eerst je lekkerste pasta saus! Druk dan een courgette ongeschild in de spirelli en draai met de hand rond. De courgetti slierten verdeel je over de borden en je giet de pastasaus er warm overheen.

Dus de courgette gewoon rauw gebruiken, het gaart ruim voldoende in de hete saus. Neem ongeveer 100 gr courgetti per persoon. En dat schiet op want je wil minimaal 250 gr groente per dag consumeren!

Courgetti, de pasta vervanger

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s