Spinazie à la crème

Spinazie à la crème is een oer-Hollands gerecht, gewoon uit de diepvries met vissticks! Maar zelf maken met verse spinazie is wel zo lekker. Spinazie is op zich een gezonde groente en ik heb daar een aparte blog over geschreven en je kunt er mooie gerechten mee maken.

Verse spinazie à la crème (4 personen)

1,5 kg verse gewassen spinazie

4 el gezouten roomboter

1 grote witte ui, in dobbelsteentjes gesneden

2 teentjes knoflook, uitgeperst

150 ml slagroom

50 gr Parmezaanse kaas (optioneel)

0,5 tl nootmuskaat

Bereiding

Stoom de spinazie in een vergiet op een pan met kokend water tot de spinazie geslonken is (ongeveer 5-7 minuten). Pers al het water er zoveel mogelijk uit en hak de spinazie in kleine stukjes of maal het fijn in een keukenmachine.

Zo en nu de saus. Smelt de boter in de pan en fruit de gesnipperde ui met de uitgeperste knoflook totdat het zacht en glazig is. Dan de slagroom in de pan en laat dat ongeveer 5 minuten inkoken. Gooi de Parmezaanse kaas erdoor en roer tot er een mooie saus is ontstaan. Haal de saus van het vuur en roer er de uitgeknepen spinazie doorheen. Op smaak brengen met de nootmuskaat. Meteen serveren.

Even iets meer over spinazie

De spierballen van dit toch wel in Nederland ingeburgerde krachtvoer zit hem in de vitamines en de mineralen. 52 mg vitamine C, 3,5 mg ijzer, 120 mg calcium, 650 mg kalium, 45 mg magnesium per 100 gr rauwe spinazie en dat is maar 50 gr geslonken blaadjes.