Zeewier crisps

Zeewier crisps

Van Nori vellen maak je snel zeewier crisps. Dit is een heel simpel te maken gerechtje, zo simpel dat het valt onder de tag “appeltje-eitje”! Het is in feite niet meer dan het crispy maken van nori vellen (waar je sushi van kan maken) en er wat zout en cayenne poeder (of gerookte paprika) aan toe voegen.

Wat hebben we nodig:

1 vel nori

Roomboter en/of Arachideolie

Paprika of cayenne poeder

Zeezout, grof of fijn naar smaak

Bereiding

Verhit de olie en/of boter in een pan zonder het aan te laten branden.

Zeewier crisps

Leg de nori in de pan en toast elke zijde voor ongeveer 20 seconden. Haal de nori uit de pan en leg op een droge, schone theedoek. Strooi wat zout en poeder op de nori en laat afkoelen. Knip in leuke stukjes.

Zeewier crisps

Serveer bij de borrel. Maar het is ook lekker over zalm, op een omelet, bij rijst, in de salade of op je Aziatische roerbak gerechten. Gebruik geen olijfolie wat dat geeft het een niet Aziatische smaak en dat wil je niet.

Ingrediënt uitgelicht

Nori

Nori (海苔) is Japans en de vellen worden gemaakt van eetbare rode algen (P. yezoensis en P. tenera). Het wordt voornamelijk gebruikt om sushi mee te rollen. In goede restaurants worden de nori vellen voor gebruik nog even opnieuw getoast om de smaken weer naar boven te brengen. Het beste doe je dat door het een aantal seconden per zijde boven een broodrooster te “toasten”!

Zelf vind ik de “grilled” zeewier vellen lekker, die zijn speciaal gemaakt om als snack te eten of door de noedel soep te gooien.

zeewier grisp

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s